کبد چرب و ارتباط آن با دستگاه گوارش

کبد چرب

کبد یکی از مهم ترین اعضای بدن است که به عنوان بزرگترین غده محسوب می شود و در بالای شکم و درون دستگاه گوارش قرار دارد. کبد می تواند در صورت عملکرد نادرست سبب ایجاد بیماری های زیادی در بدن شود که در نتیجه سیستم ایمنی بدن نیز ضعیف می شود. یکی از این بیماری ها کبد چرب است که ما در این مقاله به این موضوع می پردازیم.

کبد چرب

کبد چرب چیست؟

دیستروفی کبد چرب (هپاتوز چرب، استئاتوز کبد) رسوب بیش از حد چربی در سلول‌های کبدی است. هپاتوز چرب معمولاً بر اساس علت وقوع به دو نوع تقسیم می شود: استئاتوهپاتیت الکلی و استئاتوهپاتیت غیر الکلی یا استئاتوهپاتوز، اگرچه نشانه های این اشکال بیماری تا حد زیادی مشابه است. تشخیص این بیماری و اینکه دچار کدام نوع بیماری شده اید توسط فوق تخصص گوارش یا دکتر گوارش شناسایی و درمان می شود که می توان به مرکز فوق تخصص گوارش در تهران اشاره کرد.

چگونگی به وجود آمدن بیماری کبد چرب

دستگاه گوارش با استفاده از کبد به ذخیره انرژی، هضم غذا و حذف سم های موجود در مواد غذایی و از بین بردن آنها در بدن می پردازد تا مواد سالم را به دیگر قسمت های بدن برساند.

اما گاهی اوقات در هنگام استفاده از مواد غذایی نامناسب مانند انواع فست فودها، نوشیدنی های گازدار ،شيريني و … و همچنین عملکرد نادرست دستگاه گوارش در کبد، چربی ساخته و رسوب می شود و فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می شود.

افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند در دو دسته تقسیم بندی می شوند :

  • الکلی 
  • غیر الکلی

کبد چرب الکلی

نوع الکلی این بیماری وابسته به استفاده زیاد از مواد و مشروبات الکلی است اما نوع بیماری کبد چرب غیر الکلی ربطی به الکل ندارد و به استفاده از آن مربوط نمی شود و دارای دلایل دیگری است.

در نوع بیماری کبد چرب الکلی، کبد سعی می کند، الکل را از بدن حذف و سم زدایی کند. اما وقتی مصرف الکل به مقدار زیادی انجام می شود، کبد نیز وظیفه سخت تری دارد و توانایی انجام آن را ندارد، در نتیجه این عضو از بدن ملتهب و ضعیف می شود و سیستم ایمنی بدن نیز ضعیف می گردد و کبد فرد، چربی ها را در خود ذخیره می کند و به مرور زمان سلولهاي فاقد عملكرد جايگزين شده و در انتها بیماری سرطان کبد  به وجود می آید.

کبد چرب غیر الکلی

در نوع بیماری کبد چرب غیر الکلی، اگر با پزشکان متخصص گوارش مشورت نشود و تحت درمان قرار نگیریم، کبد مرتبا چربی های بیشتری تولید می کند و به بافت های خود آسیب وارد می کند و در نتیجه فرد به سرطان کبد مبتلا می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *